Gegrilde zalmfilet met kervelsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 dl witte wijn
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- ½ pot visfond (a 380 ml)
- 4 eetlepels kervel (blikje)
- 1 bekertje crème fraîche (2 dl)
- 2 maal 2 zalmfilets (smal per 2 porties verpakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- (zee)zout
- (versgemalen) peper
- 50 g koude boter
- 2 eetlepels limoensap
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sjalotje pellen en snipperen. In sauspan sjalot met wijn, wijnazijn en fond in ca. 15 minuten tot helft laten inkoken. Kervel en crème fraîche toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen. Vuur laag draaien en saus warm houden. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Zalmfilets licht bestrijken met olie en bestrooien met zout en peper. Vis in 2-3 minuten per kant nèt gaar grillen (de kern mag glazig blijven). Boter in klontjes snijden en met staafmixer door kervelsaus kloppen. Saus met zout, peper en limoensap op smaak brengen. Lekker met pasta en broccoli met sinaasappelkruim.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 5 g
- vet 46 g