bewaar
Tournedos met béarnaisesaus
Tournedos met béarnaisesaus
bewaar

Tournedos met béarnaisesaus

50 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

200 g

boter

4 takjes

dragon

4 takjes

kervel

1

sjalotje

½ dl

natuurazijn

1 dl

droge witte wijn

4

eierdooiers

zout

(versgemalen) peper

citroensap

4

tournedos

40 g

boter om te bakken

Aan de slag

1

In pannetje boter op zeer laag vuur laten smelten (niet bruisen), zodat boter helder wordt (= klaren). Helft van kruiden fijnhakken. Sjalotje pellen en snipperen.

2

In steelpan azijn, wijn, sjalot en ongesneden helft van kruiden tot 2/3 laten inkoken. Vloeistof zeven, terug doen in pan, tot lauwwarm laten afkoelen. Dooiers en 1 eetlepel water toevoegen en mengsel met garde op laag vuur al kloppend binden. Gesmolten boter (alleen heldere deel) al kloppend straalsgewijs bij dooiermengsel gieten tot mooie gladde gebonden saus ontstaat. Saus au bain marie warmhouden, (sauspan boven andere pan met laagje heet water hangen) gehakte kruiden erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout, peper en een druppeltje citroensap. In koekenpan boter verhitten en biefstukjes in ca. 6 minuten rondom bruinbakken door ze voortdurend door hete boter te schuiven. Vervolgens bestrooien met zout en peper. Béarnaisesaus over biefstukjes gieten. Lekker met haricots verts en gebakken krieltjes.