Gehaktsticks met satékruiden en komkommertopping
bewaar
bewaar

Gehaktsticks met satékruiden en komkommertopping

30 min. bereiden
15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

In keukenmachine fijngehakt met brood, satékruiden en de helft van de ketjap tot egaal mengsel pureren. Mengsel in 8 gelijke stukken verdelen en elk stuk tot lang dun worstje uitrollen. Rolletjes in de lengte op geweekte satéstokjes steken. Sticks, afgedekt, tot gebruik in koelkast bewaren. Komkommer in de lengte halveren en zaadjes met theelepel eruit schrapen. Komkommer heel fijn hakken, bestrooien met zout en in vergiet minimaal 15 min. laten uitlekken. Boen de citroen schoon en pers de vrucht uit. Klop in een kom (per 4 personen) 1/2 el citroensap, de rest van de ketjap, de helft van de olie, sambal en naar smaak zout door elkaar. Komkommer met keukenpapier droogdeppen en samen met in ringetjes gesneden bosui door sausje scheppen. Topping, tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.

Sticks met resterende olie bestrijken en op grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Sticks op schaal leggen en komkommertopping erop scheppen. Lekker met cassavekroepoek.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gehaktsticks met satékruiden en komkommertopping

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig