bewaar
Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade
Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade
bewaar

Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade

20 min. bereiden
2 uur wachten
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

haaskarbonades

1

sinaasappel

3 tenen

knoflook

1½ eetlepel

paprikapoeder

3 eetlepel

vloeibare

5 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

Snijd het vlees van de karbonades in dikke repen. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sap met de sinaasappelrasp, de knoflook, het paprikapoeder, de honing, 2 eetlepels olie en zout en (versgemalen zwarte) peper naar smaak. Schep dit om met de repen karbonade en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Bestrijk het vlees rondom met olie en rooster het op de hete barbecue in 10 minuten rondom bruin, keer het regelmatig. Lekker met pittige mosterd.

tip

algemeenAls u niet van varkensvlees houdt, kunt u de 4 haaskarbonades vervangen door 4 kipfilets. De bereidingstijd is hetzelfde.

algemeenDit gerecht is lekker bij kropsla met ei en spekjes (zie recept elders op ah.nl/recepten).