bewaar
Karbonade in tomatensaus
Karbonade in tomatensaus
bewaar

Karbonade in tomatensaus

30 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 x 2 stuks

haaskarbonades

2 blikken

tomatenblokjes

3 eetlepels

balsamicoazijn

300 g

rijst

1 zak

panklare sperziebonen

1 zak

broccoliroosjes

2 eetlepels

verse peterselie

3 eetlepels

olijfolie

2 teentjes

knoflook

3 theelepels

gedroogde tijm

1 theelepel

chilipoeder

Aan de slag

Verhit de olie in een hapjespan, bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de tomatenblokjes met sap, de knoflook, balsamicoazijn en tijm toe en stoof de karbonades verder op een laag vuur in 25 minuten gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook intussen in een ruime pan de sperziebonen in 7-8 minuten gaar, kook de laatste 4-5 minuten de broccoli mee. Serveer de karbonades met de tomatensaus op de rijst, strooi er de peterselie en royaal peper over. Leg de groenten ernaast.