Ingrediënten
4 personen
2 x 2 stuks
haaskarbonades
2 blikken
tomatenblokjes
3 eetlepels
balsamicoazijn
300 g
rijst
1 zak
panklare sperziebonen
1 zak
broccoliroosjes
2 eetlepels
verse peterselie
3 eetlepels
olijfolie
2 teentjes
knoflook
3 theelepels
gedroogde tijm
1 theelepel
chilipoeder
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan, bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de tomatenblokjes met sap, de knoflook, balsamicoazijn en tijm toe en stoof de karbonades verder op een laag vuur in 25 minuten gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook intussen in een ruime pan de sperziebonen in 7-8 minuten gaar, kook de laatste 4-5 minuten de broccoli mee. Serveer de karbonades met de tomatensaus op de rijst, strooi er de peterselie en royaal peper over. Leg de groenten ernaast.
Karbonade in tomatensaus

hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan, bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de tomatenblokjes met sap, de knoflook, balsamicoazijn en tijm toe en stoof de karbonades verder op een laag vuur in 25 minuten gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook intussen in een ruime pan de sperziebonen in 7-8 minuten gaar, kook de laatste 4-5 minuten de broccoli mee. Serveer de karbonades met de tomatensaus op de rijst, strooi er de peterselie en royaal peper over. Leg de groenten ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 x 2 stuks haaskarbonades
2 blikken tomatenblokjes
3 eetlepels balsamicoazijn
300 g rijst
1 zak panklare sperziebonen
1 zak broccoliroosjes
2 eetlepels verse peterselie
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
3 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel chilipoeder