Schil 2 bossen peen met een dunschiller en rasp de penen grof (in de keukenmachine). Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Klop in een schaal het sinaasappelsap met de -rasp, 4 tl vloeibare honing, 4 el olie en zout en (versgemalen zwarte) peper naar smaak tot een dressing. Rooster 2 el sesamzaadjes in een koekenpan lichtbruin, laat even afkoelen. Schep de dressing door de wortels en strooi er de sesamzaadjes over.
Gerelateerde recepten
Wortelsalade met sinaasappel en honing

bijgerecht
4 personen
245 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schil 2 bossen peen met een dunschiller en rasp de penen grof (in de keukenmachine). Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Klop in een schaal het sinaasappelsap met de -rasp, 4 tl vloeibare honing, 4 el olie en zout en (versgemalen zwarte) peper naar smaak tot een dressing. Rooster 2 el sesamzaadjes in een koekenpan lichtbruin, laat even afkoelen. Schep de dressing door de wortels en strooi er de sesamzaadjes over.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bosjes peen
1 sinaasappel
4 theelepels vloeibare
4 eetlepels olie
2 eetlepels sesamzaadjes