bewaar
Warmgerookte zalm in honing-sojamarinade
Warmgerookte zalm in honing-sojamarinade
bewaar

Warmgerookte zalm in honing-sojamarinade

Zelf zalm roken? Kan prima! Op de barbecue doe je dat met indirecte hitte.

30 min. bereiden
1 uur wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 cm

verse gember

1 teen

knoflook

2 el

vloeibare honing

4 el

sojasaus

400 g

verse zalmfilet

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • schaal rooksnippers

  • barbecuepennen of houten spiesen (30 min. geweekt in water)

Zelf zalm roken? Kan prima! Op de barbecue doe je dat met indirecte hitte.

Aan de slag

1

Schil de gember en snijd in de breedte in dunne plakjes. Doe in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg samen met de honing en sojasaus toe aan de gember. Roer door. Snijd de zalmfilet in blokjes van 2 cm en schep om met de honing-sojamarinade. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

2

Steek de barbecue aan. Week ondertussen de houtsnippers in het rookbakje in ruim water. Rijg de plakjes gember en blokjes zalm om en om aan de spiesen.

3

Schuif de kolen als ze roodgloeiend zijn naar één kant van de barbecue. Giet de houtsnippers af, doe ze terug in het rookbakje en zet dit op de hete kolen. Plaats het rooster op de barbecue en leg de zalmspiesen op het deel van het rooster waar geen kolen onder liggen. Ze krijgen nu indirecte warmte. Wacht tot de houtsnippers gaan roken en plaats dan de deksel op de barbecue. Rook de zalm in ca. 10 min. bijna gaar.

tip

combinatietipLekker met knoflooksaus en een groene salade, het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Roken op de barbecue

Instructievideo - 01:01 min.