Tonijncarpaccio met spekjesdressing

480 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier. Meng 1 eetlepel azijn met 1 el olie en citroenpeper naar smaak. Bestrijk hiermee de vis aan beide kanten en laat de smaak minimaal 10 minuten intrekken. Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier. Meng de spekreepjes in een kom door de rest van de azijn en de olie. Breng de dressing op smaak met peper.

  2. Leg de tonijnsteaks op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rood of rosé. Snijd de tonijnsteaks met een scherp mes in dunne plakken en verdeel deze 'carpaccio' over vier borden. Lepel de spekjesdressing erover en bestrooi met de rucola. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de Parmezaanse kaas boven de carpaccio.

  • Vis grillen op de barbecue

    Instructievideo - 02:52 min.

Tonijncarpaccio met spekjesdressing

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig