bewaar
Rucola-basilicumstamppot met tomaten
Rucola-basilicumstamppot met tomaten
bewaar

Rucola-basilicumstamppot met tomaten

Een aanwinst voor je stamppotrepertoire, deze variant met rucola, courgette en pijnboompitten.

30 min. bereiden
719waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

1

courgette

1 el

traditionele olijfolie

50 g

pijnboompitten

250 g

cherrytomaten

15 g

verse basilicum

150 ml

magere melk

150 g

rucola

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Een aanwinst voor je stamppotrepertoire, deze variant met rucola, courgette en pijnboompitten.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een wok, roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord.

2

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Halveer de cherrytomaten. Snijd het basilicum in reepjes. Verwarm melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten aan de aardappelen toe. Warm nog 3 min. door. Meng het basilicum en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker!

tip

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.