bewaar
Aardappelparten met kaneelkip
Aardappelparten met kaneelkip
bewaar

Aardappelparten met kaneelkip

De kaneel maakt de kip een tikje zoet. Alles gaat in de oven, makkelijk!

50 min. bereiden
30 min. oventijd
198waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

iets kruimige aardappelen

6 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

2 tl

kaneel

600 g

kipdrumsticks

2

uien

1

courgette

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De kaneel maakt de kip een tikje zoet. Alles gaat in de oven, makkelijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, snijd ze in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Pers de tenen knoflook boven een kommetje en meng met de olie. Besprenkel de aardappelen met de helft van de knoflookolie.

3

Bestrijk de kip met de rest van de knoflookolie en bestrooi met de kaneel. Leg de kip tussen de aardappelen en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 15 min. in de oven.

4

Snijd ondertussen de ui in parten en de courgette in halve plakken. Leg de groenten tussen de aardappelen en bak nog ca. 15 min. in de oven. Verdeel de aardappelen, kip en groenten over 4 borden. Garneer met de rucola.