bewaar
Venkelstamppot met zachtgekookt ei
Venkelstamppot met zachtgekookt ei
bewaar

Venkelstamppot met zachtgekookt ei

Frisse vega-stamppot met venkel en ei, daarvan word je zeker blij!

35 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

3 el

zonnebloemolie

500 ml

magere melk

1 kg

kruimige aardappel

6

middelgrote eieren

150 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Frisse vega-stamppot met venkel en ei, daarvan word je zeker blij!

Aan de slag

1

Snijd de onderkant en de stelen van de venkel. Bewaar het groen. Snijd de knollen in de lengte in 4 parten en snijd de parten in reepjes van ca. een ½ cm dik. Verhit de olie in de hapjespan en bak de venkel 5 min. op hoog vuur. Voeg de melk toe, breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.

2

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.

3

Schep de venkel uit de pan en bewaar 200 ml melk (per 4 personen). Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk door de aardappelen tot een smeuïge puree. Houd een handje veldsla achter voor garnering en schep de rest met de venkel door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel over diepe borden, leg op elk bord 2 eihelften en garneer met de rest van de veldsla en het venkelgroen.