Stamp­pot­je met an­dij­vie en een ge­kookt ei

Zomerstamppot met andijvie en normale en zoete aardappel die ook nog eens gezond is.

(5) waardeer
hollands hoofdgerecht Zomerstamppot met andijvie en normale en zoete aardappel die ook nog eens gezond is. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper of pureeknijper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete en de gewone aard­appelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water in ca. 20 min. gaar.
  2. Kook ondertussen de eieren in ca. 6 min. zacht. Snijd de mozzarella in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm de melk.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Roer de warme melk erdoor en voeg op laag vuur de gesneden andijvie in delen toe. Roer goed. Breng op smaak met de lemon pepper.
  4. Roer de mozzarella door de stamppot en serveer met de gehalveerde eitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Stamppotje met andijvie en een gekookt ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot­je met an­dij­vie en een ge­kookt ei

1
1
  • 500 g zoete aardappelen
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil de zoete en de gewone aard­appelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in ca. 6 min. zacht.

3
3
  • 125 g AH Biologisch mozzarella
  • 100 ml magere melk

Snijd de mozzarella in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm de melk.

4
4

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

5
5
  • 500 g fijngesneden andijvie
  • 2 tl Euroma by Jonnie Boer lemon pepper

Roer de warme melk erdoor en voeg op laag vuur de gesneden andijvie in delen toe. Roer goed. Breng op smaak met de lemon pepper.

6
6

Roer de mozzarella door de stamppot en serveer met de gehalveerde eitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.