bewaar
Stamppotje met andijvie en een gekookt ei
Stamppotje met andijvie en een gekookt ei
bewaar

Stamppotje met andijvie en een gekookt ei

Zomerstamppot met andijvie en normale en zoete aardappel die ook nog eens gezond is.

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zoete aardappel

500 g

kruimige aardappel

4

middelgrote eieren

125 g

AH Biologisch mozzarella

100 ml

magere melk

500 g

fijngesneden andijvie

2 tl

Euroma by Jonnie Boer lemon pepper

Dit heb je nodig

  • pureestamper of pureeknijper

Zomerstamppot met andijvie en normale en zoete aardappel die ook nog eens gezond is.

Aan de slag

1

Schil de zoete en de gewone aard­appelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water in ca. 20 min. gaar.

2

Kook ondertussen de eieren in ca. 6 min. zacht. Snijd de mozzarella in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm de melk.

3

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Roer de warme melk erdoor en voeg op laag vuur de gesneden andijvie in delen toe. Roer goed. Breng op smaak met de lemon pepper.

4

Roer de mozzarella door de stamppot en serveer met de gehalveerde eitjes.