Aspergesalade met champignons

mediterraan
hoofdgerecht
4 personen
3
19
Advertentie
Ingrediënten
- 1 bakje verse tijm ((15 g), alleen de blaadjes)
- 8 el olijfolie
- 1 bos groene asperges ((500 g), onderste 2 cm verwijderd)
- 1 bakje kastanjechampignons ((250 g), steeltjes verwijderd)
- 2 el balsamicoazijn
- 1 zakje mozzarella (mini (kaas, 150 g))
- 100 g Parmezaanse kaas (geschaafd)
Keukenspullen
- 4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Meng de helft van de tijm door 4 el olie. Laat de asperges en champignons hierin minimaal 30 min. marineren.
- Meng de rest van de tijm met 4 el olie en de balsamicoazijn.
- Rijg de champignons aan de satéprikkers en gril ze op de barbecue in 8 min. gaar. Leg na 3 min. de asperges erbij, dwars op het rooster van de barbecue. Laat de champignons even afkoelen en haal ze van de prikkers.
- Meng de nog warme asperges en champignons met de tijm-balsamicodressing en mozzarellabolletjes. Bestrooi met de kaas. Lekker met pain campagnard (brood).

Groene asperges op de barbecue
instructievideo
- 00:28 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 0 g