bewaar
Asperges met Parmezaanse kaas
Asperges met Parmezaanse kaas
bewaar

Asperges met Parmezaanse kaas

10 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

500 g

groene asperges

30 g

boter

75 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Breng een pan water met een mespunt zout aan de kook en kook de asperges 3 min. Laat uitlekken en doe ze in de ovenschaal.

2

Smelt de boter in een kleine steelpan. Schenk de boter over de asperges en schep om. Bestrooi met de kaas en zet 10 min. in de oven zodat de kaas smelt en lichtbruin kleurt.

tip

algemeenU kunt de asperges een 1/2 dag van tevoren koken. Volg ter plekke stap 2.

algemeenEet er geroosterde sneetjes ciabatta (brood) bij die zijn ingewreven met een 1/2 teen knoflook.