bewaar
Pappardelle met groene asperges en ham
Pappardelle met groene asperges en ham
bewaar

Pappardelle met groene asperges en ham

25 min. bereiden
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

groene asperges

5 el

olijfolie extra vierge

1 bakje

romaatjes

1 zakje

pijnboompitten

2 bakjes

verse lasagne

200 g

achterham

1 zak

rucola

50 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Verhit de grillpan. Bestrijk de asperges met 2 el olie en gril ze in 6 min. rondom bruin. Gril de tomaatjes 1 min. op de snijkant.

2

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koeken­pan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord.

3

Snijd ondertussen de lasagnebladen in repen van 2 cm breed en kook de pasta in 4 min. beetgaar.

4

Snijd de asperges in stukken. Meng ze samen met de tomaatjes, ham, rucola en 3 el olie door de pasta. Schaaf de Parmezaanse kaas erover.

algemeenU kunt deze pasta 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen, bewaar afgedekt in de koelkast en serveer koud.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.