bewaar
Kabeljauw met asperges en rucolasalsa
Kabeljauw met asperges en rucolasalsa
bewaar

Kabeljauw met asperges en rucolasalsa

20 min. bereiden
15 min. wachten
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

groene asperges

500 g

kabeljauwhaas

4 el

olijfolie extra vierge

100 ml

droge witte wijn

75 g

rucola

4 el

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • ruime lage ovenschaal, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 cm. Schil het onderste deel van de asperges als ze wat droog of houtig aanvoelen. Halveer hele dikke asperges een keer in de lengte. Kook de asperges 5 min. in ruim water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken

2

Leg de asperges naast elkaar in een grote ovenschaal. Snijd de kabeljauw­filet in plakken van 1/2 cm dik. Leg de plakken dakpansgewijs op de asperges. Bestrooi de vis met zout en peper en druppel er 2 el olie over. Schenk de wijn in de schaal. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in ca. 12 min. gaar worden.

3

Roer intussen de rucola, de olijven en de resterende 2 el olie door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.

4

Schep een deel van de rucolasalsa op de vis. Lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes.

tip

algemeenEen snelle ovenschotel met pure smaken waaraan de groene salsa een extra accent geeft.