bewaar
Tompouce van kabeljauw
Tompouce van kabeljauw
bewaar

Tompouce van kabeljauw

Een hartig 'gebakje' van spek en malse witvis.

20 min. bereiden
241waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

gerookt ontbijtspek

1

sjalot

3 el

traditionele olijfolie

150 ml

droge witte wijn

300 g

verse kabeljauwhaas

2 el

kappertjes

2 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Een hartig 'gebakje' van spek en malse witvis.

Aan de slag

1

Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Snipper de sjalot. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. inkoken.

3

Dep ondertussen de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Leg op elk bord een plakje spek, leg er een stukje kabeljauw op en dek af met spek. Neem de saus van het vuur en roer de kappertjes en olijfolie extra vierge erdoor. Verdeel over de kabeljauwtompouces.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.