bewaar
Gegrilde asperges met kabeljauw
Gegrilde asperges met kabeljauw
bewaar

Gegrilde asperges met kabeljauw

Een lichte maaltijd voor de eerste zonnige dagen van het jaar.

40 min. bereiden
30 min. wachten
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

80 g

ongezouten roomboter

2 el

amandelschaafsel

1 kg

verse witte asperges

500 g

verse kabeljauwfilet

3

bosuien

50 ml

droge witte wijn

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • bakpapier

Een lichte maaltijd voor de eerste zonnige dagen van het jaar.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken (in vieren of doormidden) en kook ze 15 min. in water met eventueelzout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan of wok en bak de aardappelen in 12 min. goudgeel. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd de houtachtige onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf 2 cm onder het kopje naar beneden. Verhit een grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Verdeel ondertussen kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Laat in ca. 6 min. gaar worden in de oven.

3

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui hierin 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en kook 1 min. op hoog vuur. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe. Serveer de gegrilde asperges met de gebakken aardappelen en de vis. Schep de saus over de vis.

tip

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.