Gegrilde asperges met kabeljauw
Een lichte maaltijd voor de eerste zonnige dagen van het jaar.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappel
- 80 g ongezouten roomboter
- 2 el amandelschaafsel
- 1 kg verse witte asperges
- 500 g verse kabeljauwfilets
- 3 bosuien
- 50 ml droge witte wijn
Keukenspullen
- grillpan
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken (in vieren of doormidden) en kook ze 15 min. in water met eventueelzout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan of wok en bak de aardappelen in 12 min. goudgeel. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd de houtachtige onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf 2 cm onder het kopje naar beneden. Verhit een grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Verdeel ondertussen kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Laat in ca. 6 min. gaar worden in de oven.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui hierin 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en kook 1 min. op hoog vuur. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe. Serveer de gegrilde asperges met de gebakken aardappelen en de vis. Schep de saus over de vis.

Asperges schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 80 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Gegrilde asperges met kabeljauw
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde asperges met kabeljauw
- 1 kg vastkokende aardappel
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken (in vieren of doormidden) en kook ze 15 min. in water met eventueelzout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
- 40 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een grote koekenpan of wok en bak de aardappelen in 12 min. goudgeel. Keer regelmatig.
- 2 el amandelschaafsel
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 1 kg verse witte asperges
Snijd de houtachtige onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf 2 cm onder het kopje naar beneden.
Verhit de grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
- 500 g verse kabeljauwfilets
Verdeel ondertussen kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Laat in ca. 6 min. gaar worden in de oven.
- 3 bosuien
- 40 g ongezouten roomboter
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui hierin 2 min. op laag vuur.
- 50 ml droge witte wijn
Voeg de wijn toe en kook 1 min. op hoog vuur. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe.
Serveer de gegrilde asperges met de gebakken aardappelen en de vis. Schep de saus over de vis.