bewaar
Biefstuk met kruidenolie
Biefstuk met kruidenolie
bewaar

Biefstuk met kruidenolie

15 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

verse peterselie

1 eetlepel

verse basilicum

1 eetlepel

verse tijm

1 teen

knoflook

6 eetlepels

olijfolie extra vierge

versgemalen zwarte peper

4

biefstukken

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Doe de kruiden in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Roer de olie erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Besmeer de biefstukken aan beide kanten dun met de kruidenolie. Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast, maar laat het bijtijds weer op kamertemperatuur komen.

2

Leg de biefstukken op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 3-4 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé, keer halverwege. Bestrooi de biefstukken na het grillen met zout.

3

Rooster het vlees naar eigen smaak. Druk op het vlees om te voelen of het al gaar is. Een handige richtlijn voor de garingsgraad is: Rood 2-3 minuten; het vlees geeft geen weerstand en voelt zacht aan. Medium 3-4 minuten; het vlees geeft enige weerstand en voelt veerkrachtig aan. Doorbakken 5-6 minuten; het vlees geeft weerstand en voelt stevig aan.