Bief­stuk met krui­den­olie

(63) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 63

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kruiden in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Roer de olie erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Besmeer de biefstukken aan beide kanten dun met de kruidenolie. Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast, maar laat het bijtijds weer op kamertemperatuur komen.
  2. Leg de biefstukken op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 3-4 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé, keer halverwege. Bestrooi de biefstukken na het grillen met zout.
  3. Rooster het vlees naar eigen smaak. Druk op het vlees om te voelen of het al gaar is. Een handige richtlijn voor de garingsgraad is: Rood 2-3 minuten; het vlees geeft geen weerstand en voelt zacht aan. Medium 3-4 minuten; het vlees geeft enige weerstand en voelt veerkrachtig aan. Doorbakken 5-6 minuten; het vlees geeft weerstand en voelt stevig aan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.