bewaar
Spiesen met garnalen, biefstuk en kruidenolie
Spiesen met garnalen, biefstuk en kruidenolie
bewaar

Spiesen met garnalen, biefstuk en kruidenolie

30 min. bereiden
2 uur wachten
49waarderingen

Ingrediënten

½ zakje

verse basilicum

½ zakje

verse koriander

1 teen

knoflook

6 eetlepels

olijfolie

2

biefstukken

12

reuzengarnalen

1

citroen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • barbecuespiesen

  • barbecue

Aan de slag

Pureer met een staafmixer de kruiden met de knoflook en de olie. Snijd de biefstuk in 12 blokjes van gelijke grootte. Meng de blokjes vlees en de ongepelde garnalen met de kruidenolie en laat ze tot gebruik afgedekt in de koelkast staan. Rijg de blokjes vlees en de garnalen om en om aan de spiesen. Gril ze op een ingevet rooster op heet vuur in 4-6 minuten gaar en bruin (de garnalen moeten mooi roze van kleur zijn). Bestrooi de spiesen met (fijn zee)zout en (versgemalen) peper en serveer ze met een part citroen.

tip

algemeenHet marineren heeft minimaal een uur de tijd nodig, maar u kunt het vlees ook al een dag van tevoren marineren.