bewaar
Kruidige aardappelsalade
Kruidige aardappelsalade
bewaar

Kruidige aardappelsalade

Het perfecte gerecht voor bij de barbecue. Of gewoon omdat je eens wat anders wilt koken met aardappel.

20 min. bereiden
211waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappelen

1

sjalot

1 el

verse bieslook

1 el

verse peterselie

1 el

verse tijm

2 el

mayonaise

150 ml

Griekse yoghurt

Het perfecte gerecht voor bij de barbecue. Of gewoon omdat je eens wat anders wilt koken met aardappel.

Aan de slag

Snijd de aardappelen in plakken van ca. 1/2 cm en kook in 12-15 min. gaar. Snipper de sjalot. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Meng ondertussen de sjalot met de peterselie, tijmblaadjes, bieslook, Griekse yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de warme aardappelen en laat ze op kamertemperatuur verder afkoelen. Bewaar de afgekoelde aardappelsalade vervolgens tot gebruik afgedekt in de koelkast.

bereidingstipJe kunt de aardappelsalade ' s ochtends al maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

bewaartipWeetje! Rol de overgebleven verse kruiden in vochtig keukenpapier. Zo kun je ze in de koelkast nog 2-3 dagen bewaren.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.