Indiase groentecurry
Een fijne, milde curryvariant met eieren.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g basmatirijst (zak a 1 kg)
- 6 middelgrote eieren
- 3 el traditionele olijfolie
- 125 ml milde currypasta (pot a 250 ml)
- 100 ml water
- 125 ml kookroom (flesje a 250 ml)
- 700 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes (zak a 350 g)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren 7 minuten, pel en halveer ze. Snijd intussen de ui in dunne partjes.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Roer de mild curry erbij en roerbak 5 minuten. Voeg het water en de kookroom toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe, roer ze om en stoof de groenten op laag vuur in ca. 15 min. gaar. Leg na 10 min. de eieren in de saus en warm ze mee.
- Verdeel de Indiase groentecurry met de gehalveerde eieren over diepe borden en serveer de rijst erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Indiase groentecurry
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase groentecurry
- 350 g basmatirijst
- 6 middelgrote eieren
- 1 el traditionele olijfolie
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren 7 minuten, pel en halveer ze. Snijd intussen de ui in dunne partjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 125 ml milde currypasta
- 100 ml water
- 125 ml kookroom
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui goudbruin. Roer de mild curry erbij en roerbak 5 minuten. Voeg het water en de kookroom toe en breng het al roerend aan de kook.
- 700 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe, roer ze om en stoof de groenten op laag vuur in ca. 15 min. gaar. Leg na 10 min. de eieren in de saus en warm ze mee.
Verdeel de Indiase groentecurry met de gehalveerde eieren over diepe borden en serveer de rijst erbij.