bewaar
Kruidige Indiase curry met zacht gegaarde kiphaasjes
Kruidige Indiase curry met zacht gegaarde kiphaasjes
bewaar

Kruidige Indiase curry met zacht gegaarde kiphaasjes

Een smaakexplosie met frisse, pittige, zoete én zoute accenten.

30 min. bereiden
pittig
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

basmatirijst

2 tenen

knoflook

2

uien

4 cm

verse gember

1

rode peper

2 el

(arachide)olie

1½ tl

curry madras

4

tomaten

200 g

gedroogde rode splitlinzen

500 ml

water

380 g

kiphaasjes

350 g

bloemkool- en broccoliroosjes

500 ml

kokosmelk

1 bosje

salade-ui

Een smaakexplosie met frisse, pittige, zoete én zoute accenten.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Maak ondertussen de tenen knoflook schoon en snijd fijn. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de steelaanzet van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder de zaad­ lijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, ui, gember, rode peper en curry madras 3 min. op middelhoog vuur.

4

Was ondertussen de tomaten en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten, voeg deze samen met de linzen en het hete water toe aan de hapjespan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

5

Halveer ondertussen de kiphaasjes en bestrooi met peper en zout. Snijd de bloemkool­ en broccoliroosjes in gelijke kleinere roosjes. Voeg de kip, koolroosjes, kokos­melk, peper en eventueel zout toe aan de curry en laat in 10 min. garen met de deksel op de pan. Roer af en toe.

6

Snijd ondertussen de salade-­ui in ringen en het tomatenvruchtvlees in kleine blokjes. Meng de tomaten­blokjes door de curry. Schep de curry in diepe borden en bestrooi met de salade-­ui. Serveer met de rijst.

tip

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

combinatietipLekkere wijn bij dit gerecht: Sol y Nieve Rueda verdejo-viura.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.