Pom­poen­cur­ry met kip­haas­jes en bloem­kool

Snelle curry met kokosmelk voor een oosters tintje en pompoenpitten voor de bite.

(4) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Snelle curry met kokosmelk voor een oosters tintje en pompoenpitten voor de bite. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kiphaasjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoensaus, kokosmelk, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. garen met de deksel op de pan.
  4. Was ondertussen de bosui en snijd in ringetjes. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de curry ernaast. Garneer met de bosui en pompoenpitten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 37 2017

Pompoencurry met kiphaasjes en bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­cur­ry met kip­haas­jes en bloem­kool

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar.

2
2

Draai het vuur uit, giet af en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 30 g pompoenpitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 800 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 1 el (arachide)olie
  • 450 g kiphaasjes

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kiphaasjes 2 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 540 g pompoensaus
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoensaus, kokosmelk, peper en eventueel zout toe.

6
6

Breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. garen met de deksel op de pan.

7
7
  • 3 bosuien

Was ondertussen de bosui en snijd in ringetjes. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de curry ernaast. Garneer met de bosui en pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.