bewaar
Curry met pompoensaus, sperziebonen & ei
Curry met pompoensaus, sperziebonen & ei
bewaar

Curry met pompoensaus, sperziebonen & ei

Bijzondere curry door de groentesaus met pompoen. Pittig type? Voeg nog wat rode peper toe.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2 el

(arachide)olie

2 tl

gemalen komijn

600 g

koelverse gebroken sperzieboon

475 g

verse pompoen-chili pastasaus

400 ml

kokosmelk

4

middelgrote eieren

Bijzondere curry door de groentesaus met pompoen. Pittig type? Voeg nog wat rode peper toe.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de komijn 1 min. op laag vuur. Voeg de sperziebonen, saus en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Verdeel de rijst en curry over diepe borden en leg de eieren erop.

variatietipVervang de rijst door linzen of kikkererwten.

combinatietipLekker met in ringetjes gesneden rode peper.