Ei­e­ren met mild­pit­ti­ge cur­ry­saus en rijst

Binnen een kwartiertje zet je een kruidig Indiaas recept op tafel. Ja, écht!

(11) waardeer
indiaas hoofdgerecht Binnen een kwartiertje zet je een kruidig Indiaas recept op tafel. Ja, écht! 2 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaten, sperziebonen, woksaus en het water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
  3. Snijd ondertussen de koriander grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry op de rijst. Leg op elk bord de halve eieren. Bestrooi met de koriander en het amandelschaafsel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2017 , Receptkaart 2018 week 09-10

Eieren met mildpittige currysaus en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­e­ren met mild­pit­ti­ge cur­ry­saus en rijst

1
1
  • 150 g basmatirijst
  • 2 middelgrote eieren

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard.

2
2

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 4 Tasty Tom trostomaten
  • 1 el (arachide)olie

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.

4
4
  • 200 g koelverse gebroken sperziebonen
  • 140 g Patak's Indian wok Bengali coconut
  • 50 ml water

Voeg de tomaten, sperziebonen, woksaus en het water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.

5
5
  • 7½ g verse koriander
  • 2 el amandelschaafsel

Snijd ondertussen de koriander grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin.

6
6

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry op de rijst.

7
7

Leg op elk bord 2 halve eieren. Bestrooi met de koriander en het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.