Eieren met mildpittige currysaus en rijst
Binnen een kwartiertje zet je een kruidig Indiaas recept op tafel. Ja, écht!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g basmatirijst
- 2 middelgrote eieren
- 1 teen knoflook
- 4 Tasty Tom trostomaten
- 1 el (arachide)olie
- 200 g koelverse gebroken sperziebonen
- 140 g Patak's Indian wok Bengali coconut
- 50 ml water
- 7½ g verse koriander
- 2 el amandelschaafsel
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaten, sperziebonen, woksaus en het water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
- Snijd ondertussen de koriander grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry op de rijst. Leg op elk bord de halve eieren. Bestrooi met de koriander en het amandelschaafsel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 440 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Eieren met mildpittige currysaus en rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eieren met mildpittige currysaus en rijst
- 150 g basmatirijst
- 2 middelgrote eieren
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
- 1 teen knoflook
- 4 Tasty Tom trostomaten
- 1 el (arachide)olie
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.
- 200 g koelverse gebroken sperziebonen
- 140 g Patak's Indian wok Bengali coconut
- 50 ml water
Voeg de tomaten, sperziebonen, woksaus en het water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
- 7½ g verse koriander
- 2 el amandelschaafsel
Snijd ondertussen de koriander grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin.
Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry op de rijst.
Leg op elk bord 2 halve eieren. Bestrooi met de koriander en het amandelschaafsel.