In­di­a­se ben­ga­li met ka­bel­jauw­fi­let

Een traditioneel Bengaals gerecht met vis en rijst, met een romige woksaus met kokos.

(9) waardeer
indiaas hoofdgerecht Een traditioneel Bengaals gerecht met vis en rijst, met een romige woksaus met kokos. 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verhit 2 el olie in een wok en bak de paprika en sperziebonen 5 min. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe.
  3. Snijd ondertussen de vis in blokjes van 2x2 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de vis samen met de Indiase woksaus 5 min. tot de vis gaar is.Snijd de korianderblaadjes grof. Verdeel de rijst, groente en vis over de borden. Bestrooi met de koriander.

combinatietip:

Lekker met een fijngesneden rode peper

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Indiase bengali met kabeljauwfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se ben­ga­li met ka­bel­jauw­fi­let

1
1
  • 300 g basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g verse sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 1 rode puntpaprika

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 300 g diepvries tuinerwten

Verhit de olie in een wok en bak de paprika en sperziebonen 5 min. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe.

5
5
  • 400 g diepvries kabeljauwfilets
  • 1 el arachideolie
  • 280 ml Patak's Indian wok Bengali coconut

Snijd ondertussen de vis in blokjes van 2x2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de vis samen met de Indiase woksaus 5 min. tot de vis gaar is.

6
6
  • 15 g verse koriander

Snijd de korianderblaadjes grof. Verdeel de rijst, groente en vis over de borden. Bestrooi met de koriander.

combinatietip:

Lekker met een fijngesneden rode peper

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.