Indiase bengali met kabeljauwfilet
Een traditioneel Bengaals gerecht met vis en rijst, met een romige woksaus met kokos.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 400 g verse sperziebonen
- 1 rode puntpaprika (variatie mogelijk)
- 3 el arachideolie
- 300 g diepvries tuinerwten
- 400 g diepvries kabeljauwfilets (ontdooid)
- 280 ml Patak's Indian wok Bengali coconut
- 15 g verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verhit 2 el olie in een wok en bak de paprika en sperziebonen 5 min. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe.
- Snijd ondertussen de vis in blokjes van 2x2 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de vis samen met de Indiase woksaus 5 min. tot de vis gaar is.Snijd de korianderblaadjes grof. Verdeel de rijst, groente en vis over de borden. Bestrooi met de koriander.
combinatietip:
Lekker met een fijngesneden rode peper
Advertentie
Ook te zien in
Indiase bengali met kabeljauwfilet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase bengali met kabeljauwfilet
- 300 g basmatirijst
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 400 g verse sperziebonen
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
- 1 rode puntpaprika
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
- 2 el arachideolie
- 300 g diepvries tuinerwten
Verhit de olie in een wok en bak de paprika en sperziebonen 5 min. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe.
- 400 g diepvries kabeljauwfilets
- 1 el arachideolie
- 280 ml Patak's Indian wok Bengali coconut
Snijd ondertussen de vis in blokjes van 2x2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de vis samen met de Indiase woksaus 5 min. tot de vis gaar is.
- 15 g verse koriander
Snijd de korianderblaadjes grof. Verdeel de rijst, groente en vis over de borden. Bestrooi met de koriander.
combinatietip:
Lekker met een fijngesneden rode peper