Cur­ry met pom­poen­saus

Met deze curry heb je al bijna al je groente voor de hele dag binnen. En lekker dat-ie is!

(26) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Met deze curry heb je al bijna al je groente voor de hele dag binnen. En lekker dat-ie is! 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipreepjes, currypasta en knoflook 3 min. op hoog vuur. Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Voeg deze met de prei en pompoensoep toe, breng aan de kook en stoof 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig.
  2. Verwarm ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Schep de curry in diepe borden en serveer met het naanbrood.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Curry met pompoensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry met pom­poen­saus

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 2 el (arachide)olie
  • 300 g scharrelkipfiletreepjes
  • 3 el Patak's milde currypasta

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipreepjes, currypasta en knoflook 3 min. op hoog vuur.

2
2
  • 300 g geschrapte worteltjes
  • 400 g gesneden prei
  • 555 ml verse soep rode linzen pompoen kokos

Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Voeg deze met de prei en pompoensoep toe, breng aan de kook en stoof 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig.

4
4
  • 2 naanbroden naturel

Verwarm ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.

5
5

Schep de curry in diepe borden en serveer met het naanbrood.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.