bewaar
Curry madras met vis en linzenrijst
Curry madras met vis en linzenrijst
bewaar

Curry madras met vis en linzenrijst

Avondje Indiaas? Ga voor deze goedgevulde curry!

15 min. bereiden
licht pittig
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rijst en linzen

1 el

arachideolie

3 el

kruidenpasta madras

600 g

gesneden prei

400 ml

kokosmelk

300 g

verse schelvisfilet

3

tomaten

15 g

verse koriander

Avondje Indiaas? Ga voor deze goedgevulde curry!

Aan de slag

1

Kook de rijst en linzen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min.

2

Voeg de prei, kokosmelk, peper en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Snijd ondertussen de vis in grove stukken. Leg de vis in de curry, draai het vuur naar middelhoog en laat 7 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Serveer de curry met de rijst met linzen en garneer met de tomaat en koriander.

combinatietipLekker met een schijfje limoen.