bewaar
Indiase curry madras met scharrelkip en krieltjes
Indiase curry madras met scharrelkip en krieltjes
bewaar

Indiase curry madras met scharrelkip en krieltjes

Easy curry!

25 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

400 g

bloemkoolroosjes

2 el

arachideolie

120 g

madras-currypasta

400 g

kokosmelk

380 g

kipdijfilet

2

rode puntpaprika's

2

tomaten

1

limoen

30 g

stukjes cashewnoot

Easy curry!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Boen ondertussen de ongeschilde krieltjes schoon, halveer en voeg toe aan het kokende water. Kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 1 min. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.

3

Snijd ondertussen de kipfilet in dunne repen. Was de paprika’s, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve ringen. Was de tomaten en snijd in blokjes. Voeg de kipreepjes, paprika en tomaat toe aan de curry en stoof nog 10 min. zachtjes mee.

4

Pers de limoen uit en breng de curry op smaak met het limoensap. Schep de krieltjes door de curry en verdeel over diepe borden of kommen. Garneer met de cashewnootjes.

tip

bereidingstipJe kunt de curry 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.