In­di­aas ge­krui­de vis en to­maat­jes uit de oven

Vanavond schuif je vis in de oven. En dat niet alleen, er gaan ook een heleboel lekkere groenten bij.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Vanavond schuif je vis in de oven. En dat niet alleen, er gaan ook een heleboel lekkere groenten bij. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook in 10 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
  2. Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en ui 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Voeg de tomaat, knoflook en eventueel zout toe aan de prei, roer door en bak 3 min. mee. Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi de visfilet rondom met de vadouvan en eventueel zout en leg op de groenten. Schenk de kokosmelk erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Gaar ca. 20 min. onder in de oven.
  3. Was ondertussen de selderij en snijd fijn. Schep de rijst om met de broccolirijst. Neem de ovenschaal uit de oven en verwijder voorzichtig de folie. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de vis, groenten en kokossaus erover. Bestrooi met de selderij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 22 2017

Indiaas gekruide vis en tomaatjes uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­aas ge­krui­de vis en to­maat­jes uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g basmatirijst

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe.

3
3

Breng opnieuw aan de kook en kook in 10 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.

4
4
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el arachideolie
  • 200 g fijngesneden prei

Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en ui 5 min. op laag vuur.

5
5
  • 4 tomaten

Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Voeg de tomaat, knoflook en eventueel zout toe aan de prei, roer door en bak 3 min. mee.

6
6
  • 525 g pangasiusfilets
  • 2 tl vadouvan

Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi de visfilet rondom met de vadouvan en eventueel zout en leg op de groenten.

7
7
  • 400 ml kokosmelk

Schenk de kokosmelk erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Gaar ca. 20 min. onder in de oven.

8
8
  • 10 g selderij
  • 400 g broccolirijst

Was ondertussen de selderij en snijd fijn. Schep de rijst om met de broccolirijst. Neem de ovenschaal uit de oven en verwijder voorzichtig de folie.

9
9

Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de vis, groenten en kokossaus erover. Bestrooi met de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.