bewaar
Indiaas gekruide vis en tomaatjes uit de oven
Indiaas gekruide vis en tomaatjes uit de oven
bewaar

Indiaas gekruide vis en tomaatjes uit de oven

Vanavond schuif je vis in de oven. En dat niet alleen, er gaan ook een heleboel lekkere groenten bij.

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1

ui

2 tenen

knoflook

1 el

arachideolie

200 g

fijngesneden prei

4

tomaten

525 g

verse pangasiusfilets

2 tl

vadouvan kruidenmix

400 ml

kokosmelk

10 g

selderij

400 g

broccolirijst

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

  • aluminiumfolie

Vanavond schuif je vis in de oven. En dat niet alleen, er gaan ook een heleboel lekkere groenten bij.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook in 10 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.

2

Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei en ui 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Voeg de tomaat, knoflook en eventueel zout toe aan de prei, roer door en bak 3 min. mee. Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi de visfilet rondom met de vadouvan en eventueel zout en leg op de groenten. Schenk de kokosmelk erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Gaar ca. 20 min. onder in de oven.

3

Was ondertussen de selderij en snijd fijn. Schep de rijst om met de broccolirijst. Neem de ovenschaal uit de oven en verwijder voorzichtig de folie. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de vis, groenten en kokossaus erover. Bestrooi met de selderij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Indiaas gekruide vis en tomaatjes uit de oven

Vanavond schuif je vis in de oven. En dat niet alleen, er gaan ook een heleboel lekkere groenten bij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig