bewaar
Rijkgevulde groenteroerbak met krokante reepjes
Rijkgevulde groenteroerbak met krokante reepjes
bewaar

Rijkgevulde groenteroerbak met krokante reepjes

Bloemkool- en broccoliroosjes zijn heerlijk om te wokken!

20 min. bereiden
licht pittig
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

koelverse bloemkool- en broccoliroosjes

5 el

traditionele olijfolie

400 g

spitskool

250 g

eiermie

4

gepaneerde schnitzels

60 ml

chilisaus

30 ml

sesamolie

10 g

sesammix

Bloemkool- en broccoliroosjes zijn heerlijk om te wokken!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in kwarten. Verhit 2/5 van de olie in een hapjespan of wok en bak de bloemkool- en broccoliroosjes al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. mee.

2

Voeg als het water kookt de eiermie toe en kook in 5 min. beetgaar. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem de schnitzels uit de pan en snijd ze in reepjes.

3

Giet de eiermie af, voeg toe aan de groente en verwarm 1 min. Meng de chilisaus met de sesamolie en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de eiermie over diepe borden.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.