Rijk­ge­vul­de groen­teroer­bak met kro­kan­te reep­jes

Bloemkool- en broccoliroosjes zijn heerlijk om te wokken!

(8) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Bloemkool- en broccoliroosjes zijn heerlijk om te wokken! 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in kwarten. Verhit 2/5 van de olie in een hapjespan of wok en bak de bloemkool- en broccoliroosjes al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. mee.
  2. Voeg als het water kookt de eiermie toe en kook in 5 min. beetgaar. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem de schnitzels uit de pan en snijd ze in reepjes.
  3. Giet de eiermie af, voeg toe aan de groente en verwarm 1 min. Meng de chilisaus met de sesamolie en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de eiermie over diepe borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 36 2017

Rijkgevulde groenteroerbak met krokante reepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de groen­teroer­bak met kro­kan­te reep­jes

1
1
  • 400 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in kwarten.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de bloemkool- en broccoliroosjes al omscheppend 6 min. op hoog vuur.

3
3
  • 400 g spitskool

Voeg de spitskool toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 250 g eiermie

Voeg als het water kookt de eiermie toe en kook in 5 min. beetgaar.

5
5
  • 4 gepaneerde schnitzels
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.

6
6

Neem de schnitzels uit de pan en snijd ze in reepjes.

7
7
  • 60 ml chilisaus
  • 30 ml sesamolie

Giet de eiermie af, voeg toe aan de groente en verwarm 1 min. Meng de chilisaus met de sesamolie en voeg toe.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de eiermie over diepe borden.

9
9
  • 10 g sesammix

Verdeel de schnitzelreepjes erover en bestrooi met de sesammix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.