bewaar
Krokante schnitzel met zoete-aardappelgratin en broccoli
Krokante schnitzel met zoete-aardappelgratin en broccoli
bewaar

Krokante schnitzel met zoete-aardappelgratin en broccoli

Verrassend anders.

35 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappelen

4

salade-uien

1 teen

knoflook

250 ml

kookzuivel

100 g

geraspte kaas voor groentegratin

30 g

amandelschaafsel

4 el

arachideolie

4

gepaneerde schnitzels

800 g

broccoli

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Verrassend anders.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Was de salade-ui en snijd in dunne ringetjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

2

Breng een pan met de kookzuivel aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook 3 min. op laag vuur. Schep het aardappelmengsel in de ovenschaal en schep de knoflook en salade-ui erdoor. Bestrooi met de kaas, peper en eventueel zout. Zet onder in de oven en bak ca 30. min.

3

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4

Verhit in elke koekenpan 1 el olie. Bak in elke koekenpan 2 schnitzels op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin. Keer halverwege en voeg aan elke pan nog 1 el olie toe.

5

Was ondertussen de broccoli. Verdeel in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Voeg als het water kookt de broccoli toe en kook 4 min. Giet af. Verdeel de zoete-aardappelgratin, broccoli en schnitzels over de borden en garneer de broccoli met het amandelschaafsel.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.