bewaar
Gehakt-groentecurry
Gehakt-groentecurry
bewaar

Gehakt-groentecurry

Heerlijke aromatische gehaktballetjes gestoofd in bouillon en toch in 25 minuutjes klaar. Lekker met couscous.

25 min. bereiden
redelijk pittig
172waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

bloemkool

300 g

broccoli

1

ui

250 g

vastkokende aardappelen

1

middelgroot ei

3 el

paneermeel

80 g

Tikka Massala currypasta

500 g

rundergehakt

2 el

traditionele olijfolie

250 ml

rundvleesbouillon van tablet

Heerlijke aromatische gehaktballetjes gestoofd in bouillon en toch in 25 minuutjes klaar. Lekker met couscous.

Aan de slag

1

Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Snipper de ui grof. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

2

Kneed in een kom het ei, paneermeel en de helft van de Tikka-pasta door het gehakt. Verdeel het gehakt in 12 porties (3 porties per persoon) en vorm met vochtige handen tot ballen.

3

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballen in 5 min. rondom bruin. Leg de uien, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, aardappelblokjes en de rest van Tikka-pasta rond de gehaktballen in de pan en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat de gehaktballen met de groenten afgedekt in nog 10 min. zachtjes gaarstoven. Schep af en toe om.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.