Ge­hakt-groen­te­cur­ry

Heerlijke aromatische gehaktballetjes gestoofd in bouillon en toch in 25 minuutjes klaar. Lekker met couscous.

(164) waardeer
indiaas hoofdgerecht Heerlijke aromatische gehaktballetjes gestoofd in bouillon en toch in 25 minuutjes klaar. Lekker met couscous. 4 personen
3 164

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Snipper de ui grof. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  2. Kneed in een kom het ei, paneermeel en de helft van de Tikka-pasta door het gehakt. Verdeel het gehakt in 12 porties (3 porties per persoon) en vorm met vochtige handen tot ballen.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballen in 5 min. rondom bruin. Leg de uien, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, aardappelblokjes en de rest van Tikka-pasta rond de gehaktballen in de pan en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat de gehaktballen met de groenten afgedekt in nog 10 min. zachtjes gaarstoven. Schep af en toe om.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gehakt-groentecurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt-groen­te­cur­ry

1
1
  • 350 g bloemkool
  • 300 g broccoli
  • 1 ui
  • 250 g vastkokende aardappelen

Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Snipper de ui grof. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 middelgroot ei
  • 3 el paneermeel
  • 40 g Tikka Massala currypasta
  • 500 g rundergehakt

Kneed in een kom het ei, paneermeel en de Tikka-pasta door het gehakt.

3
3

Verdeel het gehakt in 12 porties (3 porties per persoon) en vorm met vochtige handen tot ballen.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballen in 5 min. rondom bruin.

5
5
  • 40 g Tikka Massala currypasta

Leg de uien, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, aardappelblokjes en de Tikka-pasta rond de gehaktballen in de pan en bak 2 min. mee.

6
6
  • 250 ml rundvleesbouillon van tablet

Schenk de bouillon erbij en laat de gehaktballen met de groenten afgedekt in nog 10 min. zachtjes gaarstoven. Schep af en toe om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.