Aardappel-groentecurry
Curry maken kan zo makkelijk zijn: met de boemboe is je gerecht in één klap op smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 2 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 400 g verse sperziebonen
- 225 g fijne diepvries tuinerwten (pak à 450 g)
- 100 g boemboe groene curry
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 4 middelgrote eieren
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze 8 min. in water met zout. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen en de erwten toe en bak 2 min. mee.
- Doe de boemboe erbij en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de aardappelen af en leg in de curry. Kook de groentecurry op laag vuur in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer. Schep de curry in kommen en leg de eieren erop.
combinatietip:
Lekker erbij: naanbrood
serveertip:
Bestrooi de curry met wat grof gesneden koriander.

Ei koken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 180 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Aardappel-groentecurry
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappel-groentecurry
- 1 kg vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze 8 min. in water met zout.
- 2 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 400 g verse sperziebonen
- 225 g fijne diepvries tuinerwten
- 100 g boemboe groene curry
Doe de boemboe erbij en bak 1 min. mee.
- 400 ml kokosmelk
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de aardappelen af en leg in de curry.
Kook de groentecurry op laag vuur in 20 min. gaar.
- 4 middelgrote eieren
Schep de curry in kommen en leg de eieren erop.
combinatietip:
Lekker erbij: naanbrood
serveertip:
Bestrooi de curry met wat grof gesneden koriander.