bewaar
Groentecurry met ei
Groentecurry met ei
bewaar

Groentecurry met ei

25 min. bereiden
126waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

witte snelkookrijst

6

middelgrote eieren

450 g

diepvries sperziebonen

1 krop

spitskool

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

520 g

Indiase kerriesaus Tikka Masala

Aan de slag

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren in 6-8 min. bijna hard. Kook de sperziebonen in 3-5 min. gaar.

2

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd de kool in vieren en snijd de harde stronk weg. Snijd de stukken kool daarna in dunne repen. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en de spitskool 2-3 min.

3

Giet de sperziebonen af en schep ze door de groenten. Roerbak nog 1-2 min. en schep dan de tikka masala erdoor. Warm de groentecurry op zacht vuur nog 2-3 min. door. Pel de eieren en halveer ze. Schep de rijst op de borden en verdeel de groentecurry erover. Leg de eieren erop.

tip

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.