Ro­mi­ge cham­pig­non­soep

Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon.

(1.169) waardeer
hollands voorgerecht Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon. 4 personen
3 1.169

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
  2. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
  3. Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.

variatietip:

Vervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten voor een vegetarisch gerecht.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden selderij.

video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.070 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Romige champignonsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge cham­pig­non­soep

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 250 g champignons

Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee.

3
3
  • 25 g tarwebloem
  • 1 liter kraanwater
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin.

4
4

Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

5
5
  • 3 el crème fraîche

Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.

variatietip:

Vervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten voor een vegetarisch gerecht.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.