Bloem­kool­soep

Als je iets lekkers wil, maar weinig tijd hebt: bloemkoolsoep is je vriend. Lekker met krokante hamreepjes.

(367) waardeer
hollands voorgerecht Als je iets lekkers wil, maar weinig tijd hebt: bloemkoolsoep is je vriend. Lekker met krokante hamreepjes. 4 personen
3 367

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe de aardappel, bloemkool en het bouillontablet in een soeppan. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Bak ondertussen de ham in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over de kommen en verkruimel de ham erboven.
video

Pu­re­ren

instructievideo - 00:51 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­soep

1
1
  • 1 kruimige aardappel
  • 1 bloemkool

Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes.

2
2
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1¼ liter kraanwater

Doe de aardappel, bloemkool en het bouillontablet in een soeppan. Schenk het water erbij en breng aan de kook.

3
3

Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.

4
4
  • 125 ml crème fraîche

Pureer de soep met de staafmixer en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 plakken rauwe ham

Bak ondertussen de ham in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier.

6
6

Verdeel de soep over de kommen en verkruimel de ham erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.