Witlofsoep met Hollandse garnalen
Witlofsoep met Hollandse garnalen
bewaar
bewaar

Witlofsoep met Hollandse garnalen

Je blijft je kom vullen met deze witlofsoep. Zal ook iets te maken hebben met de Hollandse garnalen als feestelijke topping.

25 min. bereiden
1waardering

Aan de slag

1

Snijd de onderkanten van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden en verwijder de harde kern. Snijd 1 stronk (per 4 personen) in dunne reepjes, hou apart. Snijd de rest van de stronken in repen van ca. 3 cm. Snipper de ui. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn.

2

Verhit de olie in een pan en fruit hierin het grofgesneden witlof met de ui en aardappelblokjes 3 min. op middelhoog vuur. De groenten mogen niet kleuren. Voeg het water, het sinaasappelrasp en -sap toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg de slagroom toe en warm goed door. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel het fijngesneden witlof over 4 kommen en schenk de soep erop. Verdeel de Hollandse garnalen erover en bestrooi met de bieslook.

vegatipVervang de Hollandse garnalen door 100 g in kleine blokjes gesneden vegetarische brie 60+. Liever vegan? Gebruik een plantaardig alternatief voor room in plaats van slagroom, vervang de Hollandse garnalen door stukjes visvrije tonijn (blikje 135 g) en vervang het groentebouillonblokje door een vegan bouillonblokje.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witlofsoep met Hollandse garnalen

Je blijft je kom vullen met deze witlofsoep. Zal ook iets te maken hebben met de Hollandse garnalen als feestelijke topping.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig