bewaar
Witlofsoep
Witlofsoep
bewaar

Witlofsoep

Serveer dit stevige soepje als lunch of als voorgerecht. Ook lekker met hamreepjes.

20 min. bereiden
25 min. wachten
236waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

witlof

2

uien

1

kruimige aardappel

25 g

ongezouten roomboter

380 ml

gevogeltefond

600 ml

kraanwater

2 takjes

peterselie

2

kippenbouillontabletten

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Serveer dit stevige soepje als lunch of als voorgerecht. Ook lekker met hamreepjes.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

2

Verhit in een grote pan de boter. Bak de witlof en de ui ca. 5 min. zachtjes, schep regelmatig om. Voeg de aardappel, gevogeltefond en het water toe. Laat de groenten afgedekt ca. 25 min. koken. Snijd de peterselie fijn.

3

Voeg de bouillontabletten toe aan de soep en laat al roerend oplossen. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en strooi de peterselie erover.

serveertipOok te serveren als lunchgerecht.

combinatietipLekker met reepjes ham erdoor geroerd.

Witlof

Instructievideo - 04:09 min.