Witlofsoep
Serveer dit stevige soepje als lunch of als voorgerecht. Ook lekker met hamreepjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g witlof
- 2 uien
- 1 kruimige aardappel
- 25 g ongezouten roomboter
- 380 ml gevogeltefond (pot)
- 600 ml kraanwater
- 2 takjes peterselie
- 2 kippenbouillontabletten
- 125 ml verse slagroom
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
- Verhit in een grote pan de boter. Bak de witlof en de ui ca. 5 min. zachtjes, schep regelmatig om. Voeg de aardappel, gevogeltefond en het water toe. Laat de groenten afgedekt ca. 25 min. koken. Snijd de peterselie fijn.
- Voeg de bouillontabletten toe aan de soep en laat al roerend oplossen. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en strooi de peterselie erover.
combinatietip:
Lekker met reepjes ham erdoor geroerd.
serveertip:
Ook te serveren als lunchgerecht.

Witlof
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 235 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.090 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Witlofsoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witlofsoep
- 350 g witlof
- 2 uien
- 1 kruimige aardappel
Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit in een grote pan de boter. Bak de witlof en de ui ca. 5 min. zachtjes, schep regelmatig om.
- 380 ml gevogeltefond
- 600 ml kraanwater
Voeg de aardappel, gevogeltefond en het water toe. Laat de groenten afgedekt ca. 25 min. koken.
- 2 takjes peterselie
Snijd de peterselie fijn.
- 2 kippenbouillontabletten
Voeg de bouillontabletten toe aan de soep en laat al roerend oplossen.
Pureer de soep met een staafmixer.
- 125 ml verse slagroom
Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en strooi de peterselie erover.
combinatietip:
Lekker met reepjes ham erdoor geroerd.
serveertip:
Ook te serveren als lunchgerecht.