Witlofsoep
Serveer dit stevige soepje als lunch of als voorgerecht. Ook lekker met hamreepjes.
Ingrediënten
4 personen
350 g
witlof
2
uien
1
kruimige aardappel
25 g
ongezouten roomboter
380 ml
gevogeltefond
600 ml
kraanwater
2 takjes
peterselie
2
kippenbouillontabletten
125 ml
verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Verhit in een grote pan de boter. Bak de witlof en de ui ca. 5 min. zachtjes, schep regelmatig om. Voeg de aardappel, gevogeltefond en het water toe. Laat de groenten afgedekt ca. 25 min. koken. Snijd de peterselie fijn.
Voeg de bouillontabletten toe aan de soep en laat al roerend oplossen. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en strooi de peterselie erover.
Witlof
Instructievideo - 04:09 min.
Witlofsoep
Serveer dit stevige soepje als lunch of als voorgerecht. Ook lekker met hamreepjes.

voorgerecht
4 personen
235 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Verhit in een grote pan de boter. Bak de witlof en de ui ca. 5 min. zachtjes, schep regelmatig om. Voeg de aardappel, gevogeltefond en het water toe. Laat de groenten afgedekt ca. 25 min. koken. Snijd de peterselie fijn.
Voeg de bouillontabletten toe aan de soep en laat al roerend oplossen. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en strooi de peterselie erover.
serveertip:Ook te serveren als lunchgerecht.
combinatietip:Lekker met reepjes ham erdoor geroerd.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)350 g witlof
2 uien
1 kruimige aardappel
25 g ongezouten roomboter
380 ml gevogeltefond
600 ml kraanwater
2 takjes peterselie
2 kippenbouillontabletten
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer