Bleekselderijsoep
Bleekselderijsoep
bewaar
bewaar

Bleekselderijsoep

Ontdek deze bleekselderijsoep, lekker romig en vol van smaak dankzij de toevoeging van Stilton, room en aardappel. Een hartverwarmend gerecht, perfect voor als het buiten koud is..

15 min. bereiden
15 min. wachten
71waarderingen

Aan de slag

1

Haal de stengels van de bleekselderij los en spoel onder koud stromend water. Houd 1 stengel apart (per 4 personen) en snijd de rest in dunne reepjes. Snipper de uien. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Bind de takjes tijm aan elkaar met keukentouw.

2

Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de bleekselderij met de ui en tijm 8 min. Voeg de aardappelen toe en bak 4 min. mee.

3

Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.

4

Verkruimel ondertussen de kaas. Snijd de achtergehouden bleekselderij in kleine blokjes.

5

Haal de tijm uit de pan en voeg de room en ⅓ van de kaas toe. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Schep de soep in diepe borden en verdeel de rest van de kaas en bleekselderij erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bleekselderijsoep

Ontdek deze bleekselderijsoep, lekker romig en vol van smaak dankzij de toevoeging van Stilton, room en aardappel. Een hartverwarmend gerecht, perfect voor als het buiten koud is..

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig