bewaar
Artisjokbodems met warme basilicumdressing
Artisjokbodems met warme basilicumdressing
bewaar

Artisjokbodems met warme basilicumdressing

10 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

10 porties

40 g

ongezouten cashewnoten

2 blikken

artisjokharten

1 bakje

basilicum

1 tl

citroenrasp

1 tl

mosterd

3 el

notenolie

100 ml

droge witte wijn

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Rooster de cashewnoten in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en hak fijn. Spoel de artisjokharten onder koud water en dep droog met keukenpapier.

2

Maal de basilicumblaadjes in de keukenmachine. Voeg het citroenrasp, de mosterd, olie en wijn toe. Pureer tot een gladde saus.

3

Verwarm de basilicumsaus op laag vuur zonder aan de kook te brengen. Roer de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vul de artisjokharten met de saus. Serveer direct.

tip

algemeenLekker als borrelhapje.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.