bewaar
Piroschki met gerookte zalm
Piroschki met gerookte zalm
bewaar

Piroschki met gerookte zalm

45 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

10 porties

10 plakjes

bladerdeeg

2

eieren

2

sjalotjes

3 takjes

verse dille

2

gerookte zalmfilets

Dit heb je nodig

  • uitsteekrondje doorsnede ca. 10 cm

Aan de slag

Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Het hele ei in ca. 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Dille fijnsnijden. Zalm in blokjes snijden en mengen met ei, sjalot en dille. Eierdooier van het gesplitste ei loskloppen (eiwit wordt niet gebruikt). Deegplakjes uitsteken en bestrijken met ei. Zalmmengsel op midden van deegplakjes verdelen. Deeg dichtvouwen en rand met vork aandrukken. Bovenkant bestrijken met eidooier en in ca. 20 minuten gaar bakken.