bewaar
Piroschki met kruidenricotta
Piroschki met kruidenricotta
bewaar

Piroschki met kruidenricotta

25 min. bereiden
10 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

10 porties

10 plakjes

bladerdeeg

3 takjes

peterselie

3 takjes

kervel

250 g

ricotta

1 eetlepel

zure room

1

ei

Dit heb je nodig

  • deegsteker doorsnede 10 cm

Aan de slag

Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Peterselie en kervel fijnsnijden en in kom mengen met ricotta en zure room. Op smaak brengen met zout en peper. Deegplakjes uitsteken en insmeren met losgeklopt ei. Op midden van deegplakjes ricotta-kruidenmengsel verdelen. Deeg dichtvouwen en rand met vork aandrukken. Bovenkant met ei insmeren. Pasteitjes op bakplaat rangschikken en in midden van oven in ca. 20 minuten gaar bakken.