Toast met slaatje van haring en radijs

Advertentie
Ingrediënten
- 6 dikke sneden brood (bijv. Bourgondisch brood)
- 2 schaaltjes maatjesharing (= 8 filets)
- ½ bosje radijs
- 125 ml zure room
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sneden brood in broodrooster of onder ovengrill goudbruin roosteren. Haringfilets in piepkleine blokjes snijden (uitjes uit verpakking worden niet gebruikt). Radijs in grove stukjes hakken, enkele mooie blaadjes van radijsloof grof scheuren. In kom zure room mengen met haring en radijs. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Sneetjes brood royaal besmeren met haring-radijsmengsel. Garneren met radijsgroen.
Tip:
De peperige smaak kan nog versterkt worden door 1 tl geraspte mierikswortel door de zure room te roeren. Zo'n haringsalade op brood smaakt ook lekker met bieslook en fijne blokjes ongeschilde Granny Smith-appels in plaats van radijs, of met bosuitjes en fijngesneden tuinkruiden.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 225 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 0 g