bewaar
Sesamstengels met makreeldip
Sesamstengels met makreeldip
bewaar

Sesamstengels met makreeldip

10 min. bereiden
10 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

25 porties

1 pakje

bladerdeeg

1 eetlepel

bloem

zeezout

4 eetlepels

sesamzaadjes

1 eetlepel

gemalen chilivlokken

200 g

gerookte makreel

2 eetlepels

zure room

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrooi ze met versgemalen zeezout, peper, de chilivlokken en de sesamzaadjes. Rol de plakken wat verder uit met de deegroller. Snijd iedere plak in repen van circa 3 centimeter breed. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak iedere reep bladerdeeg aan de uiteinden vast en draai deze een paar keer in tegengestelde richting, zodat je een gekrulde stengel krijgt. Leg de stengels op de bakplaat en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Prak de makreel met een vork fijn en meng de zure room erdoorheen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de sesamstengels met de makreeldip.

tip

Bladerdeegstengels maken

Instructievideo - 01:29 min.