Sesamstengels met makreeldip

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg ((diepvries, 10 plakjes), ontdooid)
- 1 eetlepel bloem
- zeezout (versgemalen)
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel gemalen chilivlokken
- 200 g gerookte makreel (koeling)
- 2 eetlepels zure room
Keukenspullen
- deegroller
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrooi ze met versgemalen zeezout, peper, de chilivlokken en de sesamzaadjes. Rol de plakken wat verder uit met de deegroller. Snijd iedere plak in repen van circa 3 centimeter breed. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak iedere reep bladerdeeg aan de uiteinden vast en draai deze een paar keer in tegengestelde richting, zodat je een gekrulde stengel krijgt. Leg de stengels op de bakplaat en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Prak de makreel met een vork fijn en meng de zure room erdoorheen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de sesamstengels met de makreeldip.

Bladerdeegstengels maken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 655 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 0 g