Broodegel­tjes met se­sam of kaas

Stroop de mouwen maar alvast op want bakken met de kids wordt een feest met deze broodfiguurtjes.

  • tussendoortje
  • 14 stuks
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands tussendoortje Stroop de mouwen maar alvast op want bakken met de kids wordt een feest met deze broodfiguurtjes. 14 stuks
4 106

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneed het broodmix met het water en laat het deeg 30 min. rijzen onder een schone theedoek. Verdeel het deeg in 14 gelijke bolletjes en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat nog 15 min. rijzen onder de theedoek. Klop ondertussen het ei los. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje zodat er een puntig neusje ontstaat. Druk in elk bolletje 2 rozijnen als ogen in het deeg. Druk goed aan. Bestrijk de lijfjes van de egels, op het hoofdje na, met het ei. Bestrooi de helft van de egeltjes met sesamzaad en de rest met de kaas. Bak de egeltjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Dreigt een deel van de egeltjes te bruin te worden? Draai dan de bakplaat 180 graden zodat ze gelijkmatig bruin kleuren.

bereidingstip:

Door de egelbroodjes aan de achterkant in te snijden kun je er ook nog beleg op doen.

variatietip:

Ook leuk met zwart sesamzaad.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Broodegeltjes met sesam of kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broodegel­tjes met se­sam of kaas

1
1
  • 450 g broodmix wit
  • 300 ml kraanwater

Kneed de broodmix met het water en laat het deeg 30 min. rijzen onder een schone theedoek.

2
2

Verdeel het deeg in 14 gelijke bolletjes en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat nog 15 min. rijzen onder de theedoek.

3
3
  • 1 ei

Klop ondertussen het ei los.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
5
  • 32 rozijnen

Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje zodat er een puntig neusje ontstaat.

6
6

Druk in elk bolletje 2 rozijnen als ogen in het deeg. Druk goed aan.

7
7

Bestrijk de lijfjes van de egels, op het hoofdje na, met het ei.

8
8
  • 3 el belegen kaas
  • 3 el sesamzaad

Bestrooi de helft van de egeltjes met sesamzaad en de rest met de kaas.

9
9

Bak de egeltjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Tip: Door de broodegeltjes aan de achterkant in te snijden kun je er ook nog beleg op doen.

bereidingstip:

Dreigt een deel van de egeltjes te bruin te worden? Draai dan de bakplaat 180 graden zodat ze gelijkmatig bruin kleuren.

bereidingstip:

Door de egelbroodjes aan de achterkant in te snijden kun je er ook nog beleg op doen.

variatietip:

Ook leuk met zwart sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.