bewaar
Broodegeltjes met sesam of kaas
Broodegeltjes met sesam of kaas
bewaar

Broodegeltjes met sesam of kaas

Stroop de mouwen maar alvast op want bakken met de kids wordt een feest met deze broodfiguurtjes.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
45 min. wachten
107waarderingen

Ingrediënten

14 porties

450 g

broodmix wit

300 ml

kraanwater

1

middelgroot ei

32

rozijnen

3 el

belegen kaas

3 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

  • bakpapier

Stroop de mouwen maar alvast op want bakken met de kids wordt een feest met deze broodfiguurtjes.

Aan de slag

1

Kneed het broodmix met het water en laat het deeg 30 min. rijzen onder een schone theedoek. Verdeel het deeg in 14 gelijke bolletjes en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat nog 15 min. rijzen onder de theedoek. Klop ondertussen het ei los. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje zodat er een puntig neusje ontstaat. Druk in elk bolletje 2 rozijnen als ogen in het deeg. Druk goed aan. Bestrijk de lijfjes van de egels, op het hoofdje na, met het ei. Bestrooi de helft van de egeltjes met sesamzaad en de rest met de kaas. Bak de egeltjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

variatietipOok leuk met zwart sesamzaad.

bereidingstipDreigt een deel van de egeltjes te bruin te worden? Draai dan de bakplaat 180 graden zodat ze gelijkmatig bruin kleuren.

bereidingstipDoor de egelbroodjes aan de achterkant in te snijden kun je er ook nog beleg op doen.