Glu­ten­vrij kaas-krui­den­brood

Dit hartige brood met Italiaanse taleggio-kaas en ricotta is helemaal glutenvrij.

  • bijgerecht
  • 8 stuks
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(5) waardeer
bijgerecht Dit hartige brood met Italiaanse taleggio-kaas en ricotta is helemaal glutenvrij. 8 stuks
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm 30 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe alle ingrediënten behalve de taleggio in een mengkom en mix met een handmixer 5 min. Snijd de taleggio met korst in stukjes van 1 cm en kneed voorzichtig door het deeg. Vet de cakevorm in met boter en verdeel het deeg erover. Dek de vorm af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 230 °C. Verwijder de folie en bak het brood in ca. 40 min. onder in de oven gaar. Dek het na 20 min. losjes af met aluminiumfolie. Neem uit de oven en laat op een rooster 30 min. afkoelen. Snijd na 15 min. de randen los, neem het brood uit de vorm, laat verder afkoelen en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Glutenvrij kaas-kruidenbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrij kaas-krui­den­brood

1
1
  • 350 ml halfvolle melk
  • 450 g AH Vrij van gluten broodmix wit
  • 1 tl zout
  • 30 g ongezouten boter
  • 3 el kruidenboterkruiden
  • 100 g ricotta
  • 7 g gedroogde gist

Doe alle ingrediënten behalve de taleggio in een mengkom en mix met een handmixer 5 min.

2
2
  • 180 g Taleggio kaas

Snijd de taleggio met korst in stukjes van 1 cm en kneed voorzichtig door het deeg. Vet de cakevorm in met boter en verdeel het deeg erover.

3
3

Dek de vorm af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

4
4

Verwarm ondertussen de oven voor op 230 °C.

5
5

Verwijder de folie en bak het brood in ca. 40 min. onder in de oven gaar. Dek het na 20 min. losjes af met aluminiumfolie.

6
6

Neem uit de oven en laat op een rooster 30 min. afkoelen. Snijd na 15 min. de randen los, neem het brood uit de vorm, laat verder afkoelen en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.