Glu­ten­vrije ham­bur­ger­brood­jes

Deze glutenvrije broodjes zoeken alleen nog een hamburger.

  • hoofdgerecht
  • 6 stuks
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze glutenvrije broodjes zoeken alleen nog een hamburger. 6 stuks
1 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een mengkom het water, de melk en gist. Laat 10 min. staan. Voeg de broodmix, boter, suiker, het zout en de helft van de eieren toe. Kneed het deeg met een keukenmachine of een broodmixer op de hoogste stand in 5 min. tot een soepel deeg. Het deeg blijft een beetje plakkerig. Laat het deeg 45 tot 60 min. afgedekt rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  2. Verwarm de oven voor op 230 °C. Mix ondertussen de zwarte en blanke sesamzaadjes. Kluts het laatste ei. Kneed met vochtige handen 6 broodjes van het deeg. Bestrijk alle bolletjes met het ei. Bestrooi de bolletjes met het sesamzaad. Bak ze in de oven in 15 min. gaar.

variatietip:

Voeg aan het deeg 1 tl pizzakruiden toe voor een kruidige smaak.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Glutenvrije hamburgerbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije ham­bur­ger­brood­jes

1
1
  • 300 ml water
  • 50 ml geitenmelk
  • 7 g gedroogde gist
  • 450 g AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel
  • 30 g ongezouten boter
  • 2½ tl kristalsuiker
  • 2 tl zout
  • 1 middelgroot ei

Meng in een mengkom het water, de melk en gist. Laat 10 min. staan. Voeg de broodmix, boter, suiker, het zout en het ei toe.

2
2

Kneed het deeg met een keukenmachine of een broodmixer op de hoogste stand in 5 min. tot een soepel deeg. Het deeg blijft een beetje plakkerig.

3
3

Laat het deeg 45 tot 60 min. afgedekt rijzen op een warme, tochtvrije plek.

4
4
  • 1½ tl Verstegen zwart sesamzaad
  • 1½ tl Verstegen blank sesamzaad
  • 1 middelgroot ei

Verwarm de oven voor op 230 °C. Mix ondertussen de zwarte en blanke sesamzaadjes. Kluts het laatste ei.

5
5

Kneed met vochtige handen 6 broodjes van het deeg.

6
6

Bestrijk alle bolletjes met het ei. Bestrooi de bolletjes met het sesamzaad. Bak ze in de oven in 15 min. gaar.

variatietip:

Voeg aan het deeg 1 tl pizzakruiden toe voor een kruidige smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.