Glu­ten­vrije aman­del­let­ter­koek­jes

Eet je geen gluten? Goed nieuws: voor deze koekjes gebruiken we glutenvrij meel.

  • gebak
  • 40 stuks
  • 60 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 40 min. wachten
    • 12 min. oventijd
(3) waardeer
gebak Eet je geen gluten? Goed nieuws: voor deze koekjes gebruiken we glutenvrij meel. 40 stuks
2 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • bakpapier
  • letterstekers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een kom het amandelmeel, suiker, 1 tl sinaasappelrasp en het zout. Splits het ei en bewaar de eidooier. Het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de boter en eidooier door het meelmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier met de deegroller uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek met behulp van de vormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
  3. Leg de letterkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 12 min. goudbruin. Laat de koekjes 10 min. op een rooster afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Glutenvrije amandelletterkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije aman­del­let­ter­koek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 handsinaasappel
  • 200 g AH Vrij van glu­ten amandelmeel
  • 100 g kristalsuiker
  • ½ tl zout

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een kom het amandelmeel, suiker, 1 tl sinaasappelrasp en het zout.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 90 g ongezouten roomboter

Splits het ei en bewaar de eidooier. Het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de boter en eidooier door het meelmengsel en kneed tot een samenhangend deeg.

4
4

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.

5
5

Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier met de deegroller uit tot een lap van een ½ cm dik.

6
6

Steek met behulp van de vormpjes letters uit het deeg.

7
7

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

8
8

Leg de letterkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 12 min. goudbruin.

9
9

Laat de koekjes 10 min. op een rooster afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.